THE GREAT ESCAPE, EEN WEDSTRIJD WAARBIJ DE VOLLEDIGE WINST WORDT WEGGESCHONKEN AAN HET KINDERKANKERFONDS.

Wat maakt het nu zo uitdagend?

Wel, het concept draait om ontsnappen. De deelnemers moeten, door verschillende hindernissen te overwinnen, trachten de finish te bereiken. Moed, inzet, durf en een basisconditie zijn maar enkele van de vereisten die we verwachten van onze deelnemers. Kennis van de hindernissen is totaal niet vereist. De wedstrijd draait om teamgeest en samen obstakels durven te overwinnen…

2015Container

Ontdek ons concept:

Obstacle Run is de snelst groeiende sport ter wereld. Over heel België zijn reeds meerdere loopevenementen georganiseerd met bijna keer op keer een maximum aan inschrijvingen.  Bij dit soort Belgische sportevenementen treft men zeer vaak verschillende nationaliteiten aan. Één ding is zeker: Obstacle Run’s zijn zeer geliefd in België. Wat wel belangrijk is, is dat er een onderscheid gemaakt moet worden tussen een survivalrun en een Obstacle Run. Een survivalrun is een loopparcours met zeer technische hindernissen waarbij voorkennis en training van enorm belang zijn. Een Obstacle Run daarentegen is laagdrempelig. Waar men met genoeg inzet en motivatie de eindmeet kan halen, zonder dat er enige voorkennis van de techniek om hindernissen te overwinnen nodig is. Enkel bij de competitie staan er enkele technische hindernissen opgesteld, maar wie de beste wil zijn moet er wat voor over hebben 😉

De locatie

Recreatiedomein Blaarmeersen, Zuiderlaan 5, 9000 Gent. Ingang domein tussen Topsporthal Vlaanderen en Huis van de Sport.

Om tot de afspraakplaats te raken, kom je best te voet of met de fiets. Ook het openbaar vervoer is een optie:  http://gent.delijn.be/ . Indien je toch met de auto komt, parkeer deze dan langs de watersportbaan. Het recreatiedomein vraagt € 3,5 parkingfee. Hier kunnen wij niets aan veranderen.

Recreatiedomein Blaarmeersen
Zuiderlaan 5
9000 Gent

Het terrein is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Het bevindt zich op wandelafstand van het Sint-Pieters station en het centrum van Gent. Er komen 5 buslijnen toe op het domein.

De Lijn

Er zijn 5 bussen die toekomen op het recreatiedomein:

  • Lijn  06 Mariakerke Post – Gent Watersportbaan
  • Lijn  38 Sint-Amandsberg Achterdries – Gent Blaarmeersen
  • Lijn  39 Oostakker Dorp – Gent Blaarmeersen
  • Lijn  41 Merelbeke Kwenenbos – Gent Blaarmeersen
  • Lijn  43 Melle Caritas – Gent Blaarmeersen

Klik hier voor de handige bereikbaarheidsfiche van Slimweg.

Meer informatie te vinden op:

delijn_under

Met de trein

Wie met de trein komt moet er op letten dat men afstapt in Gent Sint-Pieters en niet Gent Dampoort. Aangezien het station op wandelafstand is kunt u te voet of in looppas komen. Op deze manier bent u voldoende opgewarmd om er direct in te vliegen.

Stel dat u toch de bus wenst te nemen:

  • Buslijn  41  Merelbeke Kwenenbos – Gent Blaarmeersen

Met de wagen

Voor wie met de auto wenst te komen raden wij ten stelligste aan u NIET op het terrein van het recreatiedomein Blaarmeersen te parkeren. U wil niet dat uw auto een hindernis wordt. Het parcours speelt zich af op het volledige domein en kruist dus ook vele toegangswegen en parkings. U bent allemaal sportief aangelegd en aan de Watersportbaan is er voldoende parkeerplaats aanwezig. Enkel wanneer deze parking volzet zou zijn worden andere parkeerplaatsen voorzien. De parkings zullen aangeduid staan.

Vanuit Brussel:

Neem de E40 richting Gent/Oostende, ter hoogte van de KBC toren in Gent neem de afrit 14 [Sint-Denijs-Westrem/R4/Zelzate/Eeklo], blijf [R4/ Eeklo] volgen tot je op de R4 richting [Eeklo] bent. Na 5km neem je de afrit [E40/Brussel/Oostende/Drongen/Gent] en neem direct de eerste afrit rechts. U bent aangekomen in de Zuiderlaan. Links ziet u de Watersportbaan en aan uw rechterkant bevindt zich al het recreatiedomein Blaarmeersen. Bereken route…

Vanuit Antwerpen/Kortrijk:

Neem de E17 richting Gent, ter hoogte van Gent neem de E40 richting Gent/Oostende, ter hoogte van de KBC toren in Gent neem de afrit 14 [Sint-Denijs-Westrem/R4/Zelzate/Eeklo], blijf [R4/ Eeklo] volgen tot je op de R4 richting [Eeklo] bent. Na 5km neem je de afrit [E40/Brussel/Oostende/Drongen/Gent] en neem direct de eerste afrit rechts. U bent aangekomen in de Zuiderlaan. Links ziet u de Watersportbaan en aan uw rechterkant bevindt zich al het recreatiedomein Blaarmeersen. Bereken route…

Vanuit Brugge:

Neem de E40 richting Brussel, ter hoogte van de KBC toren in Gent neem de afrit 14 [Expo/R4/Zelzate/Eeklo], blijf [R4/ Eeklo] volgen tot je op de R4 richting [Eeklo] bent. Na 5km neem je de afrit [E40/Brussel/Oostende/Drongen/Gent] en neem direct de eerste afrit rechts. U bent aangekomen in de Zuiderlaan. Links ziet u de Watersportbaan en aan uw rechterkant bevindt zich al het recreatiedomein Blaarmeersen. Bereken route…

Prijzen

Recreatief: 

Bij de ‘Original’ en de ‘1/2de Marathon’ kan de origineelst verklede een prijzenpakket winnen. Elke dag worden 5 winnaars gekozen door enkele kinderen.

Competitief:

Deze prijzenpot wordt verdeeld volgens barema’s afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie.
Meer info volgt.

Aanmelden

Hieronder volgen enkele richtlijnen om uw mogelijke ontsnapping goed te laten verlopen.
Controleer deze informatie nogmaals enkele dagen voor de wedstrijd.

Je meldt je best vroeg genoeg aan bij het secretariaat zodat je op tijd de items (Chip, 2 polsbandjes, bagagelabel,…) ter beschikking krijgt om je ontsnapping tot een goed einde te brengen.
Het secretariaat wordt geopend om 08.00u

Met je identiteitskaart, je ‘bijlage A‘ en je kortingskaart (indien nodig) meld je je aan bij het secretariaat. Daar krijg je een envelop. In deze envelop kan je het programmaboekje vinden (met daarin een parcoursplan),uw deelnamebandje,  uw 2 polsbandjes (indien competitief), uw chip en uw bagagelabel.
Indien u competitief loopt wordt uw identiteitskaart gewisseld voor een genummerde t-shirt die u na de wedstrijd ons terug bezorgt, u krijgt dan uw ID kaart terug.
U dient zich tijdig aan te melden.
Bijlage A wordt twee weken voor de wedstrijd via e-mail gestuurd. Controleer zeker dat je naam opgenomen is in de lijst ‘2017’ waar je alle ingeschreven deelnemers kan terugvinden.

Het polsbandje wordt dicht geplooid met een nijptang. Wij zullen er verschillende voorzien. Dit polsbandje draagt ook uw nummer. Indien u geen polsbandje aan heeft wordt u uit de wedstrijd gehaald. Indien het toch zou scheuren krijgt u een nieuw, natuurlijk pas na controle van uw identiteit.

De chips worden bevestigd aan de veters, aan de finish worden deze terug afgegeven. Een chip kost 25 Euro bij verlies. Bevestig deze dus goed!!!

Het bagagelabel hang je rond de rugzak die je wenst achter te laten bij de tassenbewaring.

Er zijn omkleedruimtes voorzien en nadien kan er GRATIS gedoucht worden. Voor men doucht, vragen wij jullie om de vuile kledij af te spoelen aan de voorziene waterpunten! De douches zijn gratis en wij wensen dit bij een volgende editie ook zo te houden…

Voorzie kledij die tegen een stootje kan en nat mag worden. De ideale kledij is: oude (loop)schoenen, een stretch broek (een broek die niet snel zwaar wordt indien deze nat geweest is) en een tshirt. Schoenen moeten verplicht aangehouden worden.

Er zal ook een tent voor GRATIS bewaakte tassenbewaring voorzien zijn. Hier kan je je bagage achterlaten. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging en diefstal.

De toiletten zijn GRATIS. Deelnemers en toeschouwers moeten NIET betalen.

De wedstrijd

Op het parcours zullen er voldoende pijlen en linten aangebracht worden:
Linten: Politie, Decathlon, The Great Escape
Pijlen: Houten pijlen, run2escape pijlen.
Aan het secretariaat zal het nog eens duidelijk uithangen welke je zeker moet volgen.

Het parcours passeert 3 keer (voor de 1/2de marathon zelfs 6 keer)  in de nabijheid van de evenementenweide.

Op de evenementenweide zijn er drank- en eetstanden voorzien aan heel schappelijke prijzen.
Ook loopt de laatste 500m dit keer langs het water en het strand. Ideaal dus om je partner, vriend, vriendin,… zijn laatste 500m aan te moedigen.

Hoe meer inschrijvingen, hoe meer obstakels!
De eerste editie waren er 26 obstakels, de tweede editie waren er 32 obstakels, de derde editie waren er voor recreatieve wedstrijd 38 obstakels en voor de competitie zelfs 42 en voor de vierde editie 45 & 55!

BELANGRIJK voor ‘The Great Escape Original’ (recreatieve wedstrijd):  de tijdsmeting start pas NA de eerste hindernis. Er is 20min spreiding voorzien per wave. Met andere woorden bij het startsignaal moet er niet gepusht worden om zo snel mogelijk hindernis 1 te nemen, dit heeft geen enkele meerwaarde!

BELANGRIJK voor ‘The Great Escape 1/2de Marathon’: de tijdsmeting start pas NA de eerste hindernis. Met andere woorden bij het startsignaal moet er niet gepusht worden om zo snel mogelijk hindernis 1 te nemen, dit heeft geen enkele meerwaarde! Men doet twee maal het parcours van ‘The Great Escape’ = minstens 60 obstakels

BELANGRIJK voor ‘The Great Escape Competition’ (OCR Belgium’s Open Championship)

Opgelet: de start is volgens nummer. Elke 10 seconden vertrekt er 1 loper op nummervolgorde. Dus nummer 0100 vertrekt om stipt 10u, nummer 0101 om 10u00min10sec, enz. Dus drummen heeft geen zin. Marshalls zullen er op toe zien dat jullie ook de startbox op een ordentelijke manier binnenkomen en reeds op nummer staan.
Indien u uw tijdsslot gemist heeft, kan u, indien de tijd het toestaat, nog achteraan aansluiten.
Dit werkt ook omgekeerd: per keer dat er iemand uitvalt, wordt de starttijd met 10 sec vervroegd…
Meer informatie betreffende de werking van de competitie kan u lezen in het reglement.
Bij de finish krijgt men zijn/haar medaille en een verfrissing.
Om 13u45 is de initiële prijsuitreiking gepland voor zowel ‘The Great Escape Team Competition’ als ‘OCR Belgium’s Open Championship’
Indien deze timing wegens omstandigheden niet gehaald kan worden, is dit voorzien om 16.00u

BELANGRIJK voor ‘The Great Escape Team Competition’

Opgelet: de start is volgens teamnummer. Elke 2 minuten vertrekt er 1 team op nummervolgorde. De eerste start is voorzien om 12u00.
Dus drummen heeft geen zin. Wedstrijdofficials zullen er op toe zien dat jullie ook de startbox op een ordentelijke manier binnenkomen en reeds op nummer staan.
Indien u uw tijdsslot gemist heeft, kan u, indien de tijd het toestaat, nog achteraan aansluiten.
Dit werkt ook omgekeerd: per keer dat er een team uitvalt, wordt de starttijd met 2 min vervroegd…
Men moet met 8 teamleden aan de start staan!
De teamleader krijgt een genummerde t-shirt.
Meer informatie betreffende de werking van de competitie kan u lezen in het reglement.
Bij de finish krijgt men zijn/haar medaille en een verfrissing.
Om 13u45 is de initiële prijsuitreiking gepland voor zowel ‘The Great Escape Team Competition’ als ‘OCR Belgium’s Open Championship’
Indien deze timing wegens omstandigheden niet gehaald kan worden, is dit voorzien om 16.00u

Veel succes!

Partners